Friday, December 17, 2010

Buka YM lebih dari satu user


Oleh kerana post blog aku yang xberapa nak banyak n,aku nk tambah post blog ak n biar jd banyak sket..
Ni saje aku nak berkongsi sket ngan orang-orang yang masih xtahu menahu pasal perkara ni..kepada yang sudah tahu duk diam..kepada yang belum tahu ikut step2 di bawah..

Tujuan cara n diperkenalkan adalah untuk memudahkan user2 yang bnyk id YM buleh online serentak dalam satu masa..jadi,xpayah la nk sign out ym yang sedia online tu semata-mata nak online id yang lain pulak.Kepada yang xpaham tanye kat kotak laung kt sebelah kanan blog n..Terima kasih kepada orang yang telah beri cara2 n kt aku masa kt UMP dulu...TQ2

Apa yang wajib ade untuk HACK ym n??boleh dikatekan sebagai hack jgk n...apa yang perlu ada adalah YM yang sudah diinstal.Version berapa xkisah..

Step yang ke seterusnya

Untuk user win XP
Click Start->Run->taip regedit->Click Ok    (anak panah '->' mewakili step seterusnya)

Untuk user win 7/Vista
Klik Start->taip regedit kt dalam kotak search tuh->Enter
bila dah buat step diatas tu akan keluar satu satu paparan putih seperti dibawah.

(Klik imej untuk membesar)



 Dah keluar seperti paparan di atas,ikut step di bawah pulak
Expand folder HKEY_CURRENT_USER(Klik tanda + untuk expand kan)-> Software->Yahoo->pager->Klik folder Test




 Bila dah jadi macam gambar diaatas,Right Klik kat mana-mana tempat yang ade file (Default)->New->DWORD Value.


 
Satu file akan terhasil dan diberi nama New Value #1




Step yang seterusnya
Right Klik file New Value #1->Klik Modify.


Paparan ini akan keluar




Step terakhir sekali
Tukarkan nombor 0 kepada 1->Klik Ok.->Siap!
Anda buleh juga rename kan New Value #1 kepada apa2 sahaje nama.





Ni lah result nyer..nk online 14 juta ratus pn uleh neh..hahaha2..selamat mencuba.Kalau berlaku apa2 masalah aku tidak akan bertanggugjawab.Try lah dengan risiko sendiri.

4 comments:

Aufahuda said...

wahhhhhhh! duwe hebatt!

Ridhuan said...

heh3...mekasih2.haha..:D

missteenastory said...

hohoho best best =)

Ridhuan said...

@missteenastory.yer2,best best.:D

Post a Comment